És ha már készül, milyen legyen? Ezekben a gyakran előforduló kérdésekben szeretnék segíteni ebben a cikkben!

Az üzleti szférában óriási a verseny minden egyes érdeklődőért, akikből később aztán jó esetben vásárló lesz. Tételezzük fel, hogy az Ön vállalkozásának még nincs weblap a birtokában, ellenben az összes konkurensének igen. Vegyünk egy átlagos érdeklődőt, aki az Ön által is forgalmazott termékre, szolgáltatásra keres az interneten tájékozódásképpen, mielőtt vásárolna vagy igénybe venné a szolgáltatást. De ha Önnek nincs weblapja csak a konkurenseinek, akkor közöttük fog válogatni, Önnek esélye sincs a vásárlóért folyó versenyben, már ebben a legelső szakaszban kiesett.

Fő konkurensének weboldala napi 50-100 látogatót vonz naponta. Ez nagyjából egy átlagos weblap látogatottsága. Ebből statisztikailag kb. 2-5 lesz, aki ténylegesen vásárol is az oldalon. Mert elnyeri tetszését a weblap tartalma, külleme, szövegezése, termék, ár, stb… Legyen ez naponta 4 vásárló, az havonta 124 vásárló. Ez a 124 vásárló az Ön termékét kereste, de nem találta az interneten, ezért a konkurenciától vásárolta azt meg.

Azt hiszem a „miért kell egy vállalkozásnak weblap?” kérdésre ez egy egyszerű, de hatásos válasz.

Rendben, legyen egy weboldalunk, de mi legyen rajta, hogy nézzen ki?

Önnek is lehet saját, egyéni elképzelése, de ha bizonytalan, ránk is bízhatja, higgye el értünk hozzá, hiszen feltételezhetően a mi weboldalunk is elnyerte tetszését ha most ezt a cikket olvassa.

Fontos, hogy felkeltse és meg is tartsa a leendő vevők figyelmét. Illetve az is, hogy kiemelkedjen a konkurensek közül. Kinézettel, tartalommal, de mindenek előtt a Google-helyezéssel.
Fontos, hogy a szövegezés, színvilág igényes legyen, figyelemfelkeltő, és figyelem megtartó, de nem tolakodó, és túl harsány. Dobjuk fel a hosszabb szövegeket képekkel, szövegrész kiemelésekkel is.
1137473491-8926A flash grafikák nem ajánlottak, mivel feleslegesen lelassítják az oldal betöltődését, ami pedig szintén egy fontos tényező.
Legyen a weblap könnyen kezelhető, a tulajdonos bármiféle programozói tudás nélkül tudja a weblap tartalmát szerkeszteni.
A webes szabványoknak meg kell felelnie az oldalnak, vagyis a weblap háttere, programozási szinten ne legyen összecsapott, hibás, illetve minden böngészőn és képernyőfelbontásban megfelelően működjön.

Egy nagyon fontos szempont az is, hogy a Googleban elől legyen a weboldalunk, hiszen mit sem érne a weblap, ha csak önmagában árválkodna a Google ki tudja hány századik helyén, és ezáltal senki sem találná meg. Nem elég ha kész a weblap, és csillog villog, bizony elkél egy komolyabb keresőoptimalizálás is a jó pozícióhoz, ami egy sikeres weblap talán legfontosabb alappillére. Ehhez folyamatosan frissülő tartalommal is el kell látni weboldalunkat. Nem kell nagy dologra gondolni, a weblap tematikáját és a konkurens oldalakat figyelembe véve elég lehet akár havonta egy új cikk, vagy bogbejegyzés is.

Fontosak lehetnek még az extra funkciók is, amik a látogatók igényeit, kényelmét szolgálják, pl: ajánlatkérő lap, cset, stb…

Egy jól elkészített oldal akár pár nap alatt is visszahozhatja a weblap készítés árát.

Ha szeretne a fent leírtaknak mindenben megfelelő weblapot, forduljon hozzánk bizalommal!

Pin It on Pinterest

Call Now Button