Nagyon fontos algoritmusfrissítést élesített a napokban a Google, amely rengeteg, főleg régebben készült weblapot érint. 2015. Április 21-től a Google bünteti a nem mobilbarát honlapokat! Ettől az időponttól kezdve sokan észre is vehettek már kisebb-nagyobb visszaesést honlapjuk látogatottságában.

reszponzív webdesign eszközök

Hogyan érintheti ez az én weblapomat?

A frissítés lényege az, hogy a Google rangsorolási módszerében ezentúl előnyt élveznek (csak a mobilos kereséseknél!) a mobilbarát/reszponzív weboldalak a nem mobilbarát/reszponzív weboldalak ellenében. Fontos kihangsúlyozni, hogy ez az újítás csak a mobiltelefonokról indított kereséseket érinti, a táblagépekről és asztali számítógépekről indítottakat elviekben nem.

A lépés természetesen logikus és felhasználóbarát a Google részéről, mert megkönnyíti, kényelmesebbé teszi a mobilról internetezők egyre népesebb táborának kereséseit, viszont problémát jelenthet a régebbi, elavultabb, nem reszponzív weboldalak tulajdonosainak a keresőkből jövő forgalom csökkenése.

Tény, hogy manapság egyre többen mobileszközökről interneteznek asztali számítógépek helyett. Magyarországról nem találtunk pontos és megbízható adatot erre vonatkozólag, de például Kínában 2014-ben már többen kapcsolódtak az Internetre mobilról vagy táblagépről, mint asztali számítógépekről. Annyi azonban bizonyos, hogy mint mindenhol a világban, kis hazánkban is sokan mobiltelefonról interneteznek, és számuk folyamatosan növekszik, tehát egyébként is egyre időszerűbb volt a reszponzív honlapra váltás és most már szinte kötelező annak aki a mobiltelefonos keresésekből származó látogatókra is számít.

Mi kizárólag reszponzív weblapokat készítünk, akár itt is válogathat szebbnél szebb reszponzív prémium sablonok között, itt pedig prémium webáruház sablonok között.

 

Hogyan ellenőrizhetem, hogy mobilbarát-e a weblapom?

A Google Webmestereszközök fiókjában jelzést kaphat a mobil kompatibilitási problémákról, illetve a Google létrehozott egy teszt oldalt is, amelyen bárki leellenőrizheti, hogy mobilbarát-e a weboldala, íme az oldal:
https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

Kérjen árajánlatot az alábbi linken új, mobilbarát oldala elkészítéséhez, illetve meglévő, nem reszponzív honlapjának mobilbaráttá alakítására, akár akciós áron is!

Pin It on Pinterest

Call Now Button